Chile måste ge våldtaget barn abort

Pressmeddelande från Liberala Kvinnor 2013-07-09

– Det är upprörande att ett våldtaget barn nekas abort. Chiles benhårda abortlagstiftning måste humaniseras. Abort måste börja betraktas som en mänsklig rättighet av världssamfundet, säger Jenny Sonesson utrikespolitisk talesperson Liberala Kvinnor.

En elvaårig chilensk flicka har blivit gravid efter att ha blivit sexuellt utnyttjad av sin mors partner rapporterar AP. Mannen har erkänt brott. Eftersom abort är förbjudet, utan undantag, i Chile nekas det våldtagna barnet abort. Läkare bedömer att graviditeten är ett hot mot flickans hälsa.

– Omvärlden måste markera mot Chile och stå upp för flickors och kvinnors självklara rätt till sina kroppar. Lagliga och säkra aborter är en av vår tids viktigaste frihetsfrågor, säger Anna Steele ordförande Liberala Kvinnor.

Länk Nyheter 24:
http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/749407-flicka-blev-gravid-efter-valdtakt-nekas-abort

Presskontakt:
Jenny Sonesson 0761-928719
Utrikespolitisk talesperson Liberala Kvinnor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *