Cecilia Wikström och Jenny Sonesson blir Liberala Kvinnors toppkandidater till Europaparlamentet

Cecilia Wikström och Jenny Sonesson blir Liberala Kvinnors huvudkandidater till Europaparlamentet.

– EU har inte råd med hemmafruar, brist på barnomsorg och unken kvinnosyn. Jag är stolt över att tillsammans med Cecilia Wikström få driva Liberala Kvinnors feministiska frågor i valet till Europaparlamentet. Jämställdhet är inte en perifer fråga utan handlar om mänskliga rättigheter och tillväxt. Vi måste få fler väljare att inse det, säger Jenny Sonesson.
– Jag känner mig stolt, glad och hedrad att tillsammans med Jenny Sonesson ha utsetts till Liberala kvinnors toppkandidat och jag kommer med kraft och glädje att driva Liberala kvinnor frågor i parlamentet, säger Cecilia Wikström.
– Både Cecilia och Jenny är väl meriterade och har bred erfarenhet av EU-arbete. Med Cecilia och Jenny får den liberala feminismen två starka röster i EU, säger Liberala Kvinnors ordförande Anna Steele.

Övriga Liberala kvinnor-kandidater är: Fatima Svanå, Martin Ängeby, Inger Gustafsson, Annelie Luthman, Maria Weimer, Jens Sundström och Emilia Domurat.