Liberala Kvinnors toppkandidater till EP-valet, Cecilia Wikström och Jenny Sonesson debatterar abort och kvinnors rättigheter med SD och Ja till livet.

Pressmeddelande från Liberala Kvinnor 2013-11-12

Cecilia Wikström och Jenny Sonesson (FP) debatterar abort och kvinnors rättigheter med SD och Ja till livet. Onsdagen den 13 november kl:18.30 på O’learys, stortgatan 27

De abortfientliga vindarna blåser kallare. SD vill riva upp svensk abortlagstiftning och Ja till livet lobbar, med en rad andra antiabortorganisationer, för att EU ska anse att livet börjar vid befruktningen. Liberala Kvinnor toppkandidater till Europavalet, Cecilia Wikström och Jenny Sonesson utmanar Sverigedemokraternas riksdagsledamot Julia Kronlid och Ja till livets företrädare Gunilla Gomér till en debatt om aborträtten och kvinnans rätt att välja sitt liv och bestämma över sin kropp.

– Högerextrema och konservativa krafter har alltid strävat efter att kontrollera kvinnans sexualitet och reproduktion. Att stå upp för fri abort är viktigare än någonsin, inte minst i Europa, säger Jenny Sonesson, utrikespolitisk talesperson Liberala Kvinnor

Fri abort som mänsklig rättighet är en huvudfråga för Liberala Kvinnor i valet till Europaparlamentet.

– Rätten till laglig och säker abort handlar ytterst om frihet och skär ända in i centrum av demokratin, säger Cecilia Wikström, EU-parlamentariker