Wikström och Sonesson (FP): Akut behov av att stödja spanska kvinnors kamp för rätten att bestämma över sin egen kropp

Pressmeddelande: 20140116

Liberala Kvinnors två huvudkandidater, Europaparlamentariker Cecilia Wikström och Jenny Sonesson (FP), har länge slagit larm om att de abortfientliga vindarna blåser allt kallare i EU. I dag, på torsdag morgon med start klockan 9.00, debatteras det spanska lagförslaget om abortförbud i plenum i Europaparlamentet i Strasbourg.

Går förslaget igenom i det spanska parlamentet kommer det innebära ett totalförbud mot abort med undantag för om kvinnan har blivit våldtagen eller om hennes liv är i fara.

– Det finns ett oerhört starkt och akut behov av att stödja de spanska kvinnornas kamp över för rätten att få bestämma över sitt liv och sin egen kropp – grundläggande mänskliga rättigheter som måste komma alla till del, säger Cecilia Wikström.

– Spanien riskerar att vrida kvinnors rättigheter 30 år tillbaka i tiden. Det ser allt mörkare ut i Europa när det gäller kvinnans fria val. Feminister och parti- och nationsgränser måste förena sig, säger Jenny Sonesson.

– Som Liberala Kvinnors huvudkandidater i Europavalet den 25 maj kommer både jag och Jenny Sonesson att fortsätta att ta strid för kvinnors rättigheter mot de konservativa och högerextrema krafterna på hemmaplan i Sverige, i Europa och runt om i världen, säger Cecilia Wikström.

För mer information, kontakta oss:

Cecilia Wikström, (FP), Europaparlamentariker
www.ceciliawikstrom.eu
+46 706 28 30 99

Jenny Sonesson, (FP), utrikespolitisk talesperson för Liberala Kvinnor
+46 76 192 87 19

Linda Aziz, pressekreterare hos Cecilia Wikström
linda.aziz@ep.europa.eu
+32 486 94 76 82