Huddinge startar upp Liberala Kvinnor

Den 23:e mars tog Huddingeliberalerna ytterligare ett steg mot ett mer jämställt Huddinge. Vid ett möte beslutades att liberala kvinnor framöver kommer att ha en lokalavdelning i Huddinge.

Liberala Kvinnor Huddinge kommer att skapa opinion, bevaka lokala frågor ur ett jämställdhetsperspektiv och arbeta för att lyfta kvinnliga förebilder inom såväl partiet som i den kommunala förvaltningen.

3

Mötet fick besök av Charlotta Schenholm, v ordf i Liberala Kvinnor Stockholms län och ombudsman för Liberala Kvinnor Riks. Charlotta tog med mötesbesökarna på en bejublad  historisk exposé över den kamp som liberala kvinnor drivit under seklernas lopp och de utmaningar i form lägre livslön, lägre pension och högre sjukskrivningstal som möter oss i dag.

4

Till talesperson för Liberala Kvinnor i Huddinge valde mötet Margareta Forsell.

Är du intresserad av Liberala Kvinnor, besök dess hemsida påwww.liberalakvinnor.se