Liberala kvinnor i Almedalen 2014

almedalen collage 2014
Under Almedalsveckan deltar Liberala kvinnor med seminarium och kampanj. På måndagen den 30 juni ordnade Liberala kvinnor tillsammans med Länsstyrelsen Östergötland ett seminarium på temat Hedersvåld – hur kan politik och samhälle stödja de som utsätts så de får den hjälp de har rätt att få. Seminariet, där integrationsminister Erik Ullenhag samtalade med Melissa Delir, författare till boken ”Vilsen längtan hem”, Dennis Mohammad, gymnasieelev & GAPF-ambassadör och Marlene Stenman, gymnasielärare. Modererade gjorde Elisabeth Nilsson, landshövding Östergötland, blev mycket välbesökt med många engagerade frågor från publiken.
Liberala kvinnor har också kampanjat för samtycke i sexualbrottslagstiftningen och för mer jämställda löner. Den som idag tar sex utan lov blir inte straffad men den som borde förstått att en cykel är stulen kan straffas för häleri. Det är inte rimligt. Liberala kvinnor vill se en ändring av lagen nu!
Kvinnors löner är fortfarande långt efter männens och detta måste det tas krafttag mot. Liberala kvinnor vill omgående se en pappamånad till i föräldraförsäkringen som är en av de viktigaste åtgärderna för att på sikt komma åt löneskillnaderna som bottnar i hur olika riskbedömning som görs på män och kvinnor av arbetsgivare.
Med denna uppvärmning inför valrörelsen hoppas vi få se många liberal feminister i höstens valrörelse.
Liberala kvinnor önskar trevlig sommar!