Glitter och glamour – Liberala kvinnor Göteborg firade 100-årsjubileum

Liberala Kvinnor i Göteborg firade med jubileumsfest att de i år fyller 100 år. Dagen till ära bjöd Göteborg på en frisk och solig vårdag och gästerna serverades välkomstdrink i form av bubbel i den lilla trädgården utanför Drottning Kristinas Jaktslott, eller ”Otterhällans pärla” som det lilla 1600-talshuset också kallas. En anrik inramning till en anrik 100-åring.

Efter att ordförande Maria Nilsson hälsat välkomna med en skål och en stunds mingel samlades skaran för ett anförande av Kerstin Keen, om året då allt började – 1915. Med stor inlevelse berättade hon om bildandet av Föreningen Frisinnade Kvinnor, den första ordföranden Anna Stina Alkman och dåtidens Sverige och Göteborg. Gästerna fingrade nyfiket på medhavda kopior av handskrivna protokoll och revisionsberättelse med omslutning på ett par hundra kronor. De feministiska frågorna då var av helt annan karaktär än de är i dag, vi påmindes om att kvinnor saknade rösträtt och att den gifta kvinnan skulle fortsätta stå under sin mans förmyndarskap i många år ännu. Läs mer om 100-årsjubileet här

Liberala kvinnor Göteborg 100 år