Norra Älvsborg: Heldag med Gulan Avci

Liberala Kvinnor Norra Älvsborg fick en heldag med Gulan Avci, då hon den 29 september besökte Alingsås och Floda. Starkast: 140 andäktigt lyssnande elever på Hjälmareds folkhögskola.

HJÄLMAREDS FOLKHÖGSKOLA, vid sjön Färgen utanför Alingsås, var första programpunkten. Först lunch med rektor och lärare, som berättade om Hjälmared. Därefter intog Gulan scenen, inför eleverna.
”Har ni hört talas om Fadime?” frågade hon. Ett fåtal sträckte upp händerna. Men Gulan berättade. Om en ung kvinna som ville leva ett liv som alla andra ungdomar och vars liv slutade när hon sköts i huvudet av sin egen pappa.

Hon berättade om alla människors lika värde, om allas rätt till ett liv i frihet, om hedersvåld, och våld i nära relationer, om strukturer och traditioner som måste brytas. Och ungdomarna lyssnade. För oss som var med var det närmast magiskt att se ut över den så uppenbart tagna publiken.

PRESSTRÄFF PÅ LJUNGBLADS KONDITORI, i Alingsås var nästa punkt. Alingsås Tidning mötte upp, Gulan svarade rutinerat på frågor och poserade lika rutinerat för fotografering på bron över Lillån. Därefter bar det iväg till Floda i Lerums kommun, ett samhälle utmed E20, mellan Alingsås och Göteborg.

NYFÖRETAGARCENTRUM I FLODA tog emot och berättade om verksamheten. Det blev ett samtal om företagande, manligt / kvinnligt och de särskilda problem nyföretagstartande kvinnor stöter på. Ett snabbt möte med två unga kvinnor som var på väg in till Nyföretagarcentrum för rådgivning hanns också med. Besöket gav också en artikel i webbtidningen Floda Nyheter.

ÖPPET MÖTE I UTBILDNINGENS HUS i Alingsås var kvällens event och Gulan gav en repris på föredragningen på Hjälmared. Publiken var betydligt äldre än på Hjälmared, till största delen alingsåsliberaler, och mycket glädjande hade lika många män som kvinnor kommit för att lyssna.

TACK! Vi tackar våra samarbetspartners: Liberalerna Alingsås, Liberalerna Lerum och Studieförbundet Vuxenskolan.

Vi tackar också Hjälmareds folkhögskola, Nyföretagarcentrum i Floda och Ljungblads konditori. Men framförallt tackar vi förbundsordförande Gulan Avci. Du gjorde dagen!

Kristina Grapenholm, ordf.
Karin Poulsen, vice ordf.
Liberala Kvinnor Norra Älvsborg