Liberala Kvinnor Skaraborg på bokpratsmöte

Liberala Kvinnor Skaraborg på bokpratsmöte

Liberala Kvinnor anordnade ett möte för att öka läslusten med ett bokpratsbesök på Akademibokhandeln i Falköping. Ägarna av bokhandeln är Kerstin Karlén och Åsa Fridolfsson. Syftet med besöket på torsdagskvällen var att lyssna till inspirerande berättelser om böcker, vilket Kerstin Karlén lyckades med på ett mycket inspirerande sätt.

Ordförande för Liberala Kvinnor i Skaraborg, Jacqueline Tjällman fängslades av boken ”Glöm mig” av Alex Schulman som skriver om mamman Lisette Schulman, dotter till Sven Stolpe. Efter 30 års drickande konfronterades hon av sin familj och fick hjälp på ett behandlingshem.

Ägaren Kerstin Karlén presenterade boken ”Jag var precis som du” av Negra Efendic. Negra var 11 år när hon kom till Sverige från forna Jugoslavien. Berättelsen handlar om hur Negra som nu är journalist på Svenska Dagbladet, plötsligt förvandlades till bosnisk flykting med hårda strapatser och med stora funderingar över vad ett hem är.

Ing-Marie Larsson håller i boken ”Ljuset vi inte ser” av Anthony Doerr. Den blinda franska flickan Marie-Laure måste fly från Paris tillsammans med sin pappa när tyskarna invaderar Frankrike. Den föräldralöse tyske pojken Werner växer upp i ett barnhem. Werner en mycket teknisk begåvning och kommer att utbildas av Hitlerjugend till en okänslig ung man. Han vaknar senare till och ifrågasätter vad de gör.

Presentationen innehöll också mycket skratt. Boken Underkänd – de roligaste provsvaren någonsin av Richard Benson lockar verkligen till glada skratt :
Fråga – Vad händer med kroppen när du åldras?
Svar – När du blir gammal blir de inre organen mindre effektiva och du blir interkontinental.
Fråga – Vilka tre typer av blodkärl finns i människokroppen?
Svar – Vener, antenner och kapitalister.