Liberal heldag med LK Skaraborg om utanförskap samt årsmöte 12 mars 2018

Årsmötet för Liberala Kvinnor i Skaraborg blev en heldag med fokus på frihet för personer med risk att hamna i utanförskap.

Studiebesöket på Utväg fick ordförande Jacqueline Tjällman att se fantastiska möjligheter för barn och kvinnor att återvinna frihet. Informationen från Ingela Backman om Ung Arena 9.0 gav en ny kick då de medverkande nio kommunerna i Skaraborg reducerat långtidsarbetslösheten för unga med 20 % jämfört med Västra Götalandsregionens tre procent och rikets fyra.

Redovisningen om Gränsfris lokala utveckling där metoder skapas för mer inkluderande villkor, ger också nytt hopp för utsatta  att komma till sin rätt i samhället. Det finns gott om resurser, men snålt med samverkan.

Till styrelsen för Liberala Kvinnor omvaldes Jacqueline Tjällman som ordförande och Elin Elfverson som vice ordförande, båda från Skövde. Som ledamöter valdes Halina Gustavsson Tidaholm, Ing-Marie Larsson Falköping, Ewa Jägevall Tibro, Birgitta Sjö Mariestad och Marlene Zackrisson Skara. Ulla-Britt Hagström avtackades och blev hedersmedlem efter 11 år som sekreterare i föreningen. Viktiga huvudfrågor är Hälsa och tillgänglighet på arbetsplatsen, Integration och Frihet från hedersrelaterat våld. Mötet avslutades med ett uppdrag att särskilt stödja Liberala Kvinnor som har toppositioner på vallistor vid gemensamma arrangemang i olika kommuner.