Cecilia Elving ny ordförande i Liberala Kvinnor

I helgen valdes Cecilia Elving på Liberala Kvinnors landsmöte till ny ordförande!

– Jag är otroligt glad och hedrad över förtroendet att få leda Liberala Kvinnor. Jag vill att Liberala Kvinnor ska vara med och leda svensk jämställdhetsdebatt och stå upp emot alla de krafter som vill begränsa kvinnors frihet, oavsett om de är religiösa extremister, högerpopulister, konservativa eller vänsterpartister.

Cecilia Elving har under de senaste tjugo åren arbetat för ökad jämställdhet, bl.a. som utbildare och projektledare, som styrelseledamot, som aktivist och som politiker. Idag sitter hon bl.a. i Fredrika Bremerförbundets styrelse och i GAPFs, Glöm aldrig Pela och Fadimes styrelse. Cecilia Elving är ordförande i kulturnämnden i Region Stockholm. Som regionpolitiker har hennes fokus varit att få igenom satsningar för jämställd vård, en bättre förlossningsvård och kvinnors hälsa.

-Vi liberaler har varit feminister i 100 år men i valet tappade Liberalerna bort jämställdhetsfrågorna, som var väljarnas tredje viktigaste fråga. Jag vill att Liberala Kvinnor ska vara en effektiv feministisk blåslampa som ser till att det misstaget aldrig upprepas, avslutar Cecilia Elving.

Presskontakt:
Erika Larsson

072-736 61 23