Liberala Kvinnor nominerar Erik Ullenhag som Liberalernas partiledare.

Inför beslutet har Liberala Kvinnor gjort individuella intervjuer med de tre partiledarkandidaterna för att ge våra medlemmar möjlighet att bilda sig en uppfattning om deras syn på Sveriges jämställdhetsutmaningar. Alla distrikt har haft möjlighet att inkomma till centralstyrelsen med sina nomineringar. 6 distrikt har nominerat Erik Ullenhag och 5 har nominerat Nyamko Sabuni. Johan Pehrsson har inte fått några nomineringar.

Liberala Kvinnors centralstyrelse har därefter fattat beslut om nominering och har valt att nominera Erik Ullenhag. Röstsiffrorna i styrelsen var 5 röster för Erik Ullenhag, 4 för Nyamko Sabuni och 0 för Johan Pehrsson.

Liberala Kvinnor samlar kvinnor och män som arbetar tillsammans för ett mer jämställt samhälle. Vi ser hur de krafter som vill begränsa kvinnors och flickors frihet mobiliserar i Sverige. Liberalerna ska vara ett parti som med kraft står upp för jämställdhet och liberal feminism. En majoritet i Liberala Kvinnors distrikt och centralstyrelse anser att Erik Ullenhag är den kandidat som är bäst lämpad att leda det arbetet.