Liberala Kvinnor söker praktikant till vårterminen 2020!

Om praktikplatsen

Liberala Kvinnor är Liberalernas kvinnoförbund. Vi jobbar för ett liberalfeministiskt samhälle där män och kvinnor har samma friheter, rättigheter och möjligheter att forma sina liv.

Praktiken är på heltid och placerad på Liberalernas riksdagskansli i Stockholm. Tre dagar i veckan är praktiken förlagd hos Liberala Kvinnor och två dagar i veckan hos Liberalernas sjukvårdspolitiska talesperson, tillika riksdagsledamot, Lina Nordquist.

Praktikanten får möjlighet att arbeta med research, kommunikation och administration inom ramen för det politiska arbetet. En stor del av arbetsuppgifterna ställer krav på mycket goda färdigheter i tal och skrift. Du har ett brinnande intresse för att producera samhällsorienterade texter och material till sociala medier.

Vem söker vi?

Vi söker en person med påbörjad universitetsexamen inom till exempel samhällsvetenskap eller humaniora, som vill göra praktik inom ramen för sin utbildning, då praktiken är obetald. Du behöver inte vara medlem i Liberalerna, men du delar givetvis våra värderingar och vill försvara varje människas frihet att forma sina egna liv.

Vi är en liten arbetsplats som präglas av stort eget ansvar. Vi söker dig som är noggrann, initiativrik och trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har ett brinnande intresse för samhällsutveckling med fokus på jämställdhet och är väl insatt i samhällsdebatten. Meriterande är även om du har erfarenhet av att jobba med sociala medier och att producera digitalt material.

Kontakt

Skicka ditt CV och personliga brev till lina.elfvin@liberalakvinnor.se senast den 1 december. Vi intervjuar löpande och praktikplatsen kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden är över. Vi hanterar dina uppgifter i enligt med GDPR och du kan närsomhelst återkalla eller be oss att radera dina uppgifter ur våra system.

Vi ser fram emot din ansökan!