Låt oss aldrig sluta säga som det är!

Låt oss aldrig sluta säga som det är!

Samira blev mot sin vilja bortgift som 16-åring, Shanparak torterades och fängslades för att hon inte ville bära slöja och journalisten Ada är på flykt och riskerar just nu livet för att hon berättar sanningen.

Liberala Kvinnor i Jönköpings län hade under onsdagen förmånen att bjuda in till en engagerande föreläsning med advokat Houshmand Rahimi. Han har tvingats fly sitt hemland Iran för att han stöttade utsatta kvinnor med juridisk hjälp. 

Tillsammans med andra advokater har han under årtionden kämpat för kvinnors rättigheter. Houshmand berättade för oss om sina erfarenheter som förkämpe för kvinnors rättigheter inom Islam och Iran. Om det liv kvinnorna.

Vi fick också förmånen att lära känna tre fantastiska kvinnor som alla kämpat och kämpar för sin överlevnad. För att de är födda kvinnor.

Vi i Liberala Kvinnor är så tacksamma över att vi fick möjligheten att få möta dessa tappra individer som så länge har kämpat för fri- och rättigheter. Tack!