Jessica Johnson ny ordförande i Liberala Kvinnor Stockholms län

Jessica Johnson valdes på Liberala Kvinnors årsmöte till ny ordförande!

– Jag är så otroligt glad och hedrad över förtroendet att få leda Liberala Kvinnor Stockholms län. I valet 2018 tappade Liberalerna jämställdhetsfrågorna som var väljarnas tredje viktigaste fråga, det får aldrig hända igen. Om vi på allvar menar att alla kvinnor och män ska ha lika möjligheter till social, politisk och ekonomisk makt behöver Sverige behöver mer feministisk inrikes- och utrikespolitik. Jag vill att Liberalerna ska bli Sveriges främsta jämställdhetsparti!

– Kvinnors rättigheter är under ökat hot nu från nationalister och konservativa i USA, Europa och våra närmaste grannländer. Liberala Kvinnor Stockholms län har alltid varit en blåslampa på partiet och Liberala Kvinnor. Det ska vi med kraft fortsätta för en mer progressiv, socialliberal och jämställd politik – det främjar alla flickor och pojkar, ja hela samhället.

Jessica Johnson är fritidspolitiker i Vallentuna sedan 2015 och ersättare i kommunstyrelsen, ledamot i Teknik och fastighetsutskottet och kommunfullmäktige sedan 2018. Jessica Johnson skrev ett jämställdhetspolitiskt program för Liberalerna vilket de var ensamma om som parti att göra i Vallentuna i valet 2018. Jämställt ekonomiskt bistånd var ett av vallöftena och det infriades i Vallentuna i höstas. Jessica Johnson var även initiativtagare till demonstrationen på Mynttorget julen 2016 i solidaritet med kvinnan som blev gruppvåldtagen i Fittja, där gärningsmännen i en uppmärksammad rättegång gick fria. Demonstrationen uppmärksammades i lokal- och Stockholmsmedia.

Presskontakt:
Jessica Johnson

Ny ordförande Liberala Kvinnor Stockholms län

0708-23 90 14