Liberala Kvinnor Älvsborg-Bohuslän bjuder in till bokseminarium

”Jag hade bevittnat den första politiska rättegången i Sverige i modern tid. Och jag var skakad”

Så skriver Helene Bergman i sin nyutkomna bok och vi är glada att välkomna henne till ett öppet seminarium, på Estrad i Alingsås.

Helene Bergman är författare och journalist, med två stora hjärtefrågor: jämställdhet och yttrandefrihet. Många känner henne genom böckerna Med svärtad ögonskugga och Förortens grupp 8.. Hon har varit good-will-ambassadör för GAPF, bland mycket annat. 

Nu är Helene högaktuell med Den politiska rättegången. Kampen om yttrandefriheten, där hon beskriver förtalsrättegången mot Göteborgs f d kommunalråd Ann-Sofie ”Soffan” Hermansson. Tingsrättens friande dom överklagades och målet har nyligen varit uppe i Hovrätten.

Efter seminariet med Helene Bergman och när mörkret sänker sig går vi ut för att se årets upplaga av ”Lights” som består av 6 ljusinstallationer i centrala Alingsås. Eventet är öppet för allmänheten och utan kostnad, men bra om du anmäler dig så vi vet hur många som kommer eftersom platserna är begränsade.

Program Lördagen 30 oktober 

Kl 13         – Helene Bergman, Estrad, Alingsås 

Kl 15-16 (ca) – Något lätt att äta 

Kl 17         – Ljusvandring i centrala Alingsås 

Anmälan till seminariet: carin.poulsen@gmail.com 

Läs mer om Helene: bergmanhelene.com 

Läs mer om Lights in Alingsås: lightsinalingsas.com

Välkomna!

Karin Poulsen
Ordf. LK Älvsborg-Bohuslän