Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hoten mot den svenska jämställdheten

augusti 16 @ 17:00 - 20:00

Kl 17.00 – 17.45 Gemensam kampanj på Kungsholmstorg

Kl 18.00 – 20.00 Mingel, diskussion och dialog. Hantverkargatan 25 B, Länskansliet Liberalerna

Flera av de rättigheter som kvinnor i Sverige under lång tid har tagit för givna utmanas idag. Sverigedemokraterna, som vill rulla tillbaka många av de reformer som har gjort Sverige till ett av världens mest jämställda länder och kraftigt vill begränsa aborträtten, ser ut att bli ett av våra allra största partier. Nationalistiska och reaktionära vindar blåser allt starkare i ett ständigt hårdnande debattklimat. Samtidigt får jämställdhetsfrågorna litet utrymme i valrörelsen.

Liberala feminister behövs mer än någonsin! Låt oss träffas för att höra mer om hur hoten mot kvinnors frihet ser ut – och hur vi bemöter dem. Nina Lundström, riksdagsledamot, och Cecilia Elving, landstingsledamot, kommer att leda samtalet och ge oss motivation och argument. Nina och Cecilia är båda feministiska kandidater som bl.a. lyft Sverigedemokraternas syn på aborträtten i sina kampanjer och har en god inblick i hur organiserat motståndet mot kvinnors rättigheter är.

Vi inleder kvällen kl. 17.00 för gemensam kampanj på Kungsholmstorg och startar sedan 18.00 på Liberalerna Stockholms läns partikansli på Hantverkargatan 25B. Enklare förtäring serveras. Klicka här för att anmäla ditt deltagande, senast den 13 augusti.

Du får gärna bjuda in vänner som inte är medlemmar i Liberala Kvinnor. Välkommen till en mycket viktig kväll!

Detaljer

Datum:
augusti 16
Tid:
17:00 - 20:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Liberala Kvinnor Stockholm

Plats

Kungsholms torg
Stockholm, Sverige + Google Map