Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Polisen och våldtäkterna – – hur kan polisen bli bättre och kan politikerna göra något?

10 december, 2014 @ 07:30 - 09:00

Hur kan polisen arbeta för att öka andelen uppklarade våldtäkter? Vad krävs av förändrade metoder och attityder? Kan politiker påverka och bidra?

Eva von Vogelsang, som vanligtvis arbetar vid Rikskriminalpolisens gärningsmannaprofilgrupp, har lett en förstudie som syftar till att polisen skall bli bättre. Hon har analyserat grova vålds- och sexualbrott under de senaste 15 åren.

– Syftet med förstudien var att vi skulle hitta bättre utredningsmetoder för våldtäktsbrott. Målet är att öka uppklaringen av våldtäkter, säger Eva von Vogelsang.

Bakgrunden är bland annat den bild som framträder i Brottsförebyggande rådets nationella trygghetsundersökningar, där man slår fast att mellan 80 och 90 procent av alla begångna sexualbrott, aldrig anmäls. Så har det varit under flera år. Uppklarande andelen av anmälda våldtäkter ligger på 10-20 % och varit så låg under lång tid.

Liberala kvinnor har under lång tid varit aktiva i frågan om våld mot kvinnor och bland annat drivit på att införa samtyckeslagstiftning i lagstiftningen kring sexualbrott. Idag är det Folkparti politik.

OBS obligatorisk anmälan via emejl till charlotta.schenholm@liberalakvinnor.se

Plats: Riksdagen – ingång Riksgatan 2, Mittpolen

Datum: Onsdagen den 10 december

Agenda
7.30 – från 7.30 serveras en enkel frukost
8.00 Seminariet startar – Eva von Vogelsang berättar vad utredningen kommit fram till
8.30 Frågor och diskussion
9.00 Slut

Varmt Välkomna

Liberala Kvinnor genom

Charlotta Schenholm,  charlotta.schenholm@liberalakvinnor.se

Detaljer

Datum:
10 december, 2014
Tid:
07:30 - 09:00