Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vad händer med kvinnors rättigheter i Saudiarabien?

1 september, 2016 @ 18:00 - 20:00

Öppet för medlemmar i Liberala Kvinnor eller i Liberalerna samt gäster till medlemmarna. Anmälan till charlotta.schenholm@viljaledarskap.se senast 30/8.

Saudi Arabien, en av de viktigaste maktspelarna i Mellanöstern, vad händer med kvinnors rättigheter där? Landet är rikt och dess medorgare utbildar sig ofta i Europa och USA. Bitte Hammargren kommer att guida oss och det blir tillfälle för frågor och diskussion.

Bitte Hammargren är en svensk journalist, författare och Mellanösternanalytiker. Under åren 2001-2012 var hon Mellanösternkorrespondent åt Svenska Dagbladet. Åren 2013-2015 bevakade hon denna region som frilans samt som kommentator och föreläsare i många olika sammanhang. Under 2016 tillträdde hon en tjänst på Utrikespolitiska institutet, där hon är redaktör och ansvarig utgivare för nättidningen Utrikesmagasinet.

Hammargren har även uppmärksammats för reportageboken Gulfen – en framtida krutdurk (2014). I boken visar hon hur staterna på Arabiska halvön styrs av autokratiska dynastier som behandlar statens inkomster som privat egendom, och hur nästan allt kroppsarbete i vissa länder sköts av rättslös utländsk arbetskraft. Oljestaternas medborgare har däremot mycket lägre förvärsfrekvens, vilket gör en framtid utan oljeinkomster till en högst osäker framtid.[5] Boken om Gulfen presenterades i En bok, en författare hösten 2014.

2008 tilldelades hon Publicistklubbens stora pris

Detaljer

Datum:
1 september, 2016
Tid:
18:00 - 20:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Liberala Kvinnor Stockholm

Plats

Liberalernas Länskansli
Hantverkargatan 25 B
Stockholm, Sverige
+ Google Map