Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen på utbildning/nätverk med Liberala kvinnor i Uppsala!

26 september, 2015 @ 09:00 - 12:00

Du behövs i valet 2018!

LK i Uppsala har nu tagit fram en utbildning för dig som vill lära dig mer om liberal feminism och som också vill engagera dig politiskt. Du kanske vill ta steget från passiv medlem till ett mer aktivt deltagande i en styrelse, nämnd eller, efter nästa val, i en politisk församling? Efter utbildningen kommer du kunna vara med i ett nätverk som stöttar och hjälper dig att lyckas med det du vill inom politiken. Dessutom får du träffa andra kvinnor att bolla idéer och nätverka med.

Utbildning består av tre delar:

Den första delen handlar om den idémässiga grunden och har rubriken ”Vad är liberal feminism?”. Maria Arnholm, fd jämställdhetsminister och partisekreterare berättar och inspirerar. Vi kommer varva teoretiska diskussioner om ideologi med praktiska övningar om jämställdhetsintegrering och hur du driver frågor i mansdominerade sakpolitiska områden.

Den andra delen handlar om hur praktisk politik och hur du omsätter idéer till politik, exempelvis kommunallagen, budget och ekonomi samt vägar att få igenom sina förslag. I den här delen får du också en god inblick i hur det är att fritidspolitiker.

I den tredje och sista delen får du en introduktion och övning i olika verktyg för att lyckas med det politiska finliret att få igenom dina idéer.

Utbildningen arrangeras tillsammans med Studieförbundet vuxenskolan och genomförs i deras lokaler i centrala Uppsala. Varje utbildningstillfälle är tre timmar långt (fyra lektionspass) och genomförs tre lördagsförmiddagar under hösten. Datum för utbildningstillfällena är:

26 september: Del 1 – vad är liberal feminism?

17 oktober: Del 2 – det praktiska politiska arbetet

5 december: Del 3 – så lyckas du som politiker

Försäkra dig om en plats på utbildningen redan nu genom att skicka ett e-mail till anna.manell@folkpartiet.se

Du kan också läsa mer om utbildningen på facebook (gruppen Liberala kvinnor Uppsala) eller på vår hemsida https://liberalakvinnor.se/distrikt/uppsala/.

Vi ses på utbildningen!

Liberala kvinnor Uppsala

Studieförbundet

Läs mer om utbildningen här:  Utbildningsupplägg Liberala kvinnor

 

 

Detaljer

Datum:
26 september, 2015
Tid:
09:00 - 12:00
Evenemang Kategori: