Cecilia Elving

Liberala Kvinnors ordförande

Vad är liberal feminism för dig? 

Liberal feminism handlar om att kvinnor och män ska ha lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter inom livets alla områden. Jämställdhet är ingen kvinnofråga utan en frihetsfråga för både män och kvinnor. Liberala feminister har löst jämställdhetsproblem i 200 år. Nu behövs våra förslag mer än på länge för att säkerställa att jämställdheten fortsätter framåt.

Berätta om dig själv! 

Jag är en 43 år gammal feminist, förälder och föreningsmänniska. Jag är civilekonom och har en MSc i organisationsutveckling och ledarskap från Queens University i Kanada där jag träffade min man Jeremiah. Vi har två härliga busungar på 10 och 8 år tillsammans. Under de senaste tjugo åren har jag arbetat för ökad jämställdhet på en rad olika sätt och i en rad olika organisationer. Som utbildare och projektledare, som styrelseledamot, som aktivist och som politiker.

Vad driver dig som politiker?

Att få vara med och lösa samhällsproblem. De närmaste åren kommer på många sätt att vara en avgörande tid för jämställdheten i Sverige. Det är en tid när jag vill vara med och ta ansvar och göra skillnad.

Pressbild (högerklicka på bilden för att ladda ned):

Cecilia Elving. Foto: Ola Hedin